Emcon biedt maakindustrieën vliegende start in China

Samen met partnerfirma Polaris in Shanghai biedt Emcon in Panningen al jaren hoogwaardige faciliteiten aan West-Europese en Amerikaanse bedrijven die willen gaan produceren in China, inclusief engineering, inkoop, productie, kwaliteitsbeheer, logistiek, voorraadbeheer en financiële afwikkeling.

Emcon biedt dus een ‘gespreid bedje’ voor hoogwaardige bedrijven en toeleveranciers die hun productie geheel of gedeeltelijk naar China willen verleggen. Inmiddels is dit ‘gespreide bedje’ uitgegroeid tot een hoogwaardige en professionele begeleiding, die de West-Europese maakindustrie wordt aangeboden, zodat bedrijven met een vliegende start in China vaste grond onder de voet krijgen.

Bedrijven als Lantech, Connectors Unlimited, Frencken en een aantal andere Westerse productiebedrijven, maken al jaren gebruik van de expertise van Emcon en Polaris.
Inmiddels is wéér een belangrijke partner met Emcon in zee gegaan: Ridder Groep Harderwijk, fabrikant en marktleider op het gebied van aandrijfsystemen voor kassen en stallen, en moederbedrijf van HortiMaX, fabrikant van klimaatcontrole- en irrigatiesystemen. Ridder opende 1,5 jaar geleden met behulp van Emcon’s expertise een vestiging in China ten einde in deze enorme groeimarkt de vleugels uit te kunnen slaan.

Veilige en snelle opstart
Via Skype vertelt de Nederlander Fulco Wijdooge, manager van de Ridder-vestiging in China: “De reden waarom Ridder Group zich in China wil vestigen, is de enorme groeimarkt daar op het gebied van technologie voor de bedekte tuinbouw. Met thans zeven medewerkers voor sales, techniek en officemanagement, runnen wij hier op dit moment een sales- en logistieke organisatie voor de afzet van Ridder producten, zoals motorreductoren en geassembleerde irrigatiesystemen voor nieuwe tuinbouwkassen. Wij zorgen ter plekke zelf voor de marketing, sales en technische services van onze producten, waarbij Polaris zorgt voor officefaciliteiten, productieruimtes en professionele begeleiding, wat voor ons weer een veilige en snelle opstart betekent zonder onnodige aanloopkosten.”

Overstap naar eigen organisatie
Wijdooge vervolgt: “Op dit moment worden nog alle geassembleerde producten vanuit Nederland naar China verscheept, waar deze vervolgens op de Chinese markt worden afgezet. Zou de goederenstroom zo blijven, dan zouden we aan een logistieke partner voldoende hebben. Echter: wij streven ernaar om in de toekomst steeds meer onderdelen ter plekke op de Chinese markt te kopen en te assembleren, zodat niet alleen de levering daar plaats vindt, maar ook de hele periferie eromheen, inclusief inkoop, assemblage, kwaliteitsbeheer en logistiek. Dat is dan ook de reden voor ons geweest om met een partner als Emcon in zee te gaan, welke alle faciliteiten kan bieden; ook voor de toekomst. Bovendien is Emcon, met de Chinese medewerkers van Polaris, kind aan huis op de Chinese markt, met betrekking tot een netwerk van toeleveranciers en contacten met lokale overheden. We verwachten na 3 à 4 jaar opstart vanonder de vleugels van Emcon en Polaris over te kunnen stappen naar een zelfstandige eigen organisatie”. Jan Raijmakers, directeur van Emcon, beaamt dat zijn concept werkt: “We zien dat bedrijven onder onze supervisie met een vliegende start succesvol kunnen integreren op de lokale Chinese markt, zonder voorafgaande specifieke kennis of hoge investeringen.”

MetaalNieuws: https://www.metaalnieuws.nl/emcon-biedt-maakindustrieen-vliegende-start-china/