Emcon biedt productiefaciliteiten en infrastructuur

Emcon biedt hulp aan bedrijven, die zelf in China willen gaan produceren. Alle faciliteiten heeft het Panningse bedrijf in China beschikbaar: inkoop, productie-organisatie, kwaliteitsbeheer, logistiek, voorraadbeheer en financiële afhandeling.

Dit doet Emcon samen met partner Polaris in Shanghai, waar lokale medewerkers het hele productieproces inclusief de gehele afwikkeling begeleiden. Een gesprek met Jan Raijmakers die sinds 2006 samen met Frank van Grunsven en Johan Peeters het bedrijf runt en sindsdien succesvol met behulp van hun netwerken in Azië en Oost Europa toeleveren aan de Nederlandse markt.

Faciliteiten in China

‘Wij zijn geen handelsmaatschappij of bemiddelaar die lukraak technische producten uit China en andere lagelonenlanden haalt en hier levert, maar werken samen met onze partnerfirma Polaris in Shanghai’, aldus Raijmakers. ‘Bedrijven die willen gaan produceren in China kunnen behalve van de productieruimte ook gebruik maken van de indirecte organisatie die binnen ons partnerbedrijf Polaris in Shanghai aanwezig is. Die organisatie bregelt de inkoop en verzorgt de kwaliteitsbeheersing’. Volgens Raijmakers is dat voor West-Europese bedrijven een hele veilige en laagdrempelige manier om productie in het lagelonenland China te gaan doen.

Verspanen op westerse kwaliteit

‘Het enige wat wij vragen van onze klant is om aan te geven hoe de producten geproduceerd moeten worden, dus technische kennisoverdracht. Daarnaast zal de klant indien nodig ook de juiste productiemachines beschikbaar moeten stellen. Het overige wordt compleet door ons verzorgd’, aldus Raijmakers. ‘Omdat wij het hele toeleveringsproces zowel hier als in China intensief begeleiden kunnen we gerust stellen dat onze performance op een hoog Westers niveau ligt. Polaris heeft eigen productiecapaciteit op verspaningsgebied. Je kunt dus als Europees bedrijf bij ons ook capaciteit inhuren, een semi-productie dus.’

Vraag & Aanbod: https://www.vraagenaanbod.nl/emcon-biedt-productiefaciliteiten-en-infrastructuur-in-china/