Emcon sluit overeenkomst met MacPro uit India

Emcon uit Panningen heeft recentelijk een partnerschaps-overeenkomst gesloten met  MacPro uit Bangalore (India).  MacPro is gespecialiseerd in de productie van precisie spuitgietgereedschappen en snelstansgereedschappen, inclusief de vervaardiging van onderdelen hieruit.  Voor Emcon vervult MacPro ook de rol van inkoopkantoor in India. Naast Polaris in Shanghai en Toma in Slowakije is MacPro nu het derde partnerbedrijf van Emcon.

De eigenaren van MacPro zijn geen onbekenden voor Emcon. De heer Padmanabhan en de heer Kokkodan werkten een aantal jaren geleden al regelmatig met Emcon samen. Inmiddels heeft MacPro zich ontwikkeld tot een bedrijf met zowel ISO 9000 als TS 16949 certificering en verscheidene klanten in hoogwaardige technische industrieën. Jan Raijmakers van Emcon: “Wij zijn ervan overtuigd dat je in India een betrouwbare partner nodig hebt om een hoge leverbetrouwbaarheid en constante kwaliteit te waarborgen. In MacPro hebben we het volste vertrouwen”.

Hoogwaardige productie, lage kosten
India is een land met technisch hoogwaardige industrieën dat zich snel aan het ontwikkelen is. Het kostenniveau in India is echter nog steeds relatief laag. Dit maakt het uitermate interessant om in India te produceren. MacPro heeft een netwerk van hoogwaardige toeleveranciers waar mechanische producten uitbesteed kunnen worden. Hierbij kan men denken aan verspaande producten, plaatwerk en gietwerk, maar ook aan 3D-metaalprinten. In huis heeft MacPro assemblagemogelijkheden zodat er complete samenstellingen kunnen worden geleverd.

Focus op performance
Emcon heeft een sterke focus op leverbetrouwbaarheid en kwaliteit en werkt daarom zoveel mogelijk samen met de vaste productiepartners. Jan Raijmakers: “We kennen de processen van onze partners en samen met de kwaliteitscertificeringen geeft dat vertrouwen. De performance van onze productiepartners ligt hoger dan dat van de gemiddelde West Europese leverancier in onze markt. MacPro zien we als een uitstekende aanvulling voor Emcon.”

Metaal Magazine: https://www.metaalmagazine.nl/nieuws/emcon-sluit-overeenkomst-macpro-india/62717/